Henk A. Becker – Generaties van geluksvogels en pechvogels

E-book Nederlandse editie:
Derde, gewijzigde druk 2017
Euro 15,00

ISBN 987 90 361 0276 6

Epub format (U ontvangt een email met een link om het bestand te downloaden na ontvangst van uw betaling)

Als u geen Paypal account heeft, kunt u uw bestelling ook mailen naar info@rozenbergps.com. Wij nemen na ontvangst van uw email contact met u op.

Zie voor aanvullende informatie: http://rozenbergquarterly.com/category/europe_generations/

Grote maatschappelijke gebeurtenissen smeden losse aantallen tijdgenoten tot generaties samen. Elke generatie heeft met bedreigingen en kansen te maken. Elke generatie herbergt geluksvogels en pechvogels. Bij sommige generaties gaat het om relatief veel geluksvogels, bij andere om relatief veel pechvogels. De geluksvogels proberen hun gunstige positie te behouden en zo mogelijk te versterken. De pechvogels doen hun best om hun lot te verbeteren. In onze tijd moeten de jongere generaties assertief hun kans op gunstig opgroeien en een stevige economische positie verdedigen. De oudere generaties vormen met hun zilvergrijs menselijk kapitaal een goudmijn, die wij in de komende decennia hard nodig zullen hebben om de te verwachten reeks explosies van de demografische tijdbom op niveau te overleven.

Dit boek biedt achtergronden en richtlijnen voor:

  • sprekers in bijeenkomsten over de dynamiek van het patroon van generaties en andere ervaren leken en deskundigen;
  • media deskundigen, die ons willen informeren over het beleid van de Europese Unie voor de jaren 2010 tot 2020, alsmede het Europese jaar 2012 over Actief Ouder Worden als aanjager tot ‘Europa2020’;
  • scholieren in VWO en studenten in HBO en universiteiten, die in hun werkstukken en presentaties generaties willen behandelen;
  • senioren die individueel of in hun organisaties actief ouder worden vorm willen geven;
  • wetenschappers, die reeds generatieonderzoek verrichten of die de weg willen vinden naar de ‘state of the art’ in dit wetenschapsgebied.

Het boek is afgestemd op een brede lezerskring. In enkele duidelijk aangegeven tekstfragmenten staan verwijzingen naar de vakliteratuur.

Henk A. Becker (1933) is emeritus hoogleraar sociologie aan de Universiteit Utrecht. Zijn specialisaties vormen een ‘tripod’. Bij de inhoudelijke poot gaat het om cohorten en generaties. De methodische poot bevat methoden voor generatieonderzoek en strategieën voor generatiebewust beleid. De derde poot heeft betrekking op enkele meta-aspecten van zijn discipline, namelijk de ‘state of the art’ in de sociologie. Het Tripod model kan wetenschappers ervoor behoeden om een vakidioot te worden.

Price: €17,50

Loading Updating cart...